Låga priser, hög kvalitet, lång erfarenhet och god service
Direktimportör från världsledande tillverkare av
Pooler - Poolvärmepumpar - Sandfilter 

Saltklorinator

Vattenrening med Saltklorinator

Med en saltklorinator blir det riktigt skönt att ta ett dopp i sin pool.

En saltklorinator tillverkar underklorsyra av salt. Det är ett mycket effektivt sätt att hålla poolen ren från bakterier och alger utan att behöva tillsätta vanliga klortabletter. Det krävs endast lite salt i poolvattnet för att saltklorinatorn ska fungera. Salthalten ska vara minst 0,4 procent, vilket är ungefär som Östersjöns vatten.

Denna svaga salthalt gör också vattnet mer behagligt att bada i och ger ett rent fräscht och klart vatten på ett effektivt och miljömässigt sätt. En annan fördel är att saltklorinatorn reducerar halten bundet klor vilket gör att hud och ögonen inte irriteras samt neutraliserar bakterier, virus och andra primitiva organismer och hindrar dem från att fortplantas. Detta är mycket uppskattat, i synnerhet av personer med känslig hy. 

 1. Saltklorinator SSC15E 50m3

  Ordinarie pris 14 495 kr

  Specialpris: 11 995 kr

  Saltklorinator SSC15E producerar naturligt klor av salt. Omvandlingen sker genom elektrolys. När saltet åker genom saltklorinatorn bildas klorgas som löses upp i vattnet och bildar flytande klor. Kloret som produceras är skonsamt mot hud och ögon samtidigt som vattnet känns mjukare att bada i. 
  Utöver dessa fördelar så ger det dessutom en mycket bra rening av vattnet utan att behöva tillsätta klortabletter eller liknande! 

  Saltklorinatorn har en indikator som visar om vattnet innehåller för lite salt.

  INFORMATION
  Max pool m3: 50m3
  Anslutningar: 40/50mm limanslutningar (Obs ! Köp till PVC lim och artikel 40-1012 om du önskar 38mm anslutning till saltklorinatorn)
  Produktion: 15gram/h
  Min. saltnivå: 4000PPM
  Spänning: 240V
  Max tryck: 2,5bar 

  Läs mer