Peraqua solar control

Peraqua solar control

Översikt

Att vrida om en manuell ventil varje gång solen tittar fram eller går i moln kan bli en tröttsam uppgift i längden. Effektiviteten och bekvämligheten ökar betydligt med en automatisk styrning. Jämfört med manuell styrning ökar effekten i normalfallet med ca 30-40%. Detta beror på att man ju tyvärr inte alltid är till hands personligen för att slå på eller av solfångarna allteftersom vädret växlar.

Denna motordrivna 3-vägsventil växlar vattenriktning automatiskt när sensorerna känner att din solfångare kan respektive inte kan tillföra värme.

Levereras med två sensorer (en mäter pool-vatten-temperatur och en mäter luft-temperatur). Sensorledningarna kan förlängas till max 25 m.

Automatiken levereras med de anslutningar som visas på bilden invid. Montering sker ofta direkt i ditt sandfilter-huvud men det går också bra att fästa den på annat sätt. --

Som framgår av bilden så kan automatiken valfritt anslutas antingen med 38 mm Ø slang eller med 50 mm Ø stelt rör. Du väljer fritt bland anslutningarna som även innehåller 5 st rostfria slangklämmor.

Ordinarie pris 13 995 kr

Specialpris: 10 395 kr

Slut i lager

62-1050